x
x
x

Üres a kosár.

Image
Image

Teljesítménydiagnosztika

A legnagyobb teljesítmény eléréséhez maximalizálni kell az edzések hatásfokát és meg kell előzni a sérülések kialakulását!

A keringés adatainak elemzésével egyértelmű képet kapunk a szervezeted állapotáról, így a gondosan megtervezett edzésmunka mindig a pillanatnyi állapotnak megfelelően végezhető.

Az izmok a működésük közben nem csupán mozgási energiát állítanak elő.

A melléktermékek és a nem 100%-os hatásfoku égés miatt visszamaradó salakanyagok korlátozzák a teljesítményt. Ezek mérésével, valamint a pulzus folyamatos nyomon követésével, és a sebesség szempontjából történő elemzéssel pontos képet kaphatunk a jelenlegi sportteljesítményről.

A vizsgálat végén az anyagcsere-, és energia felhasználási folyamatokat össze tudjuk kötni a pulzussal és a futósebességgel.
A 60 perces mérés menete:

A háttérszámításokhoz szükséges alap mérések (testsúly, testmagasság, vérnyomás, stb.) után a pontos testanyag összetétel is mérésre kerül (testzsír tömeg, zsigeri zsír ráta, izomtömeg, alap energiaigény). A vegetatív idegrendszeri vizsgálat a szív szinusz-csomója által generált elekromos jelek mérése alapján a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszeri funkciókat is megtudhatjuk. A légzésfunkciók mérése a tüdő és a légzőrendszer állapotát mutatja meg. A futópadon történő lépcső-teszt lényege, hogy 6-10 “résztávban” kell egyre nagyobb tempóban futni, miközben a pihenőidőkben a fülcimpából kapilláris vérvétellel vett vércsepp elémzése alapján tudunk anyagcsere folyamatokat mérni és számolni. A résztávok számát és sebességét az előzetes mérések után kiválasztott mérési protokoll határozza meg.

A végén egy ötperces regenerációs mérés következik.

A mérésről jegyzőkönyv készül, de nem tartalmaz kiértékelést, elemzést és javaslatokat. Azoknak javasoljuk, akik profi edző mellett dolgoznak, aki kielemzi a jegyzőkönyvet és ennek figyelembe vételével állítja össze az edzéstervet.
Ár: 19 990 Ft
A 120 perces mérés mente:

Ugyanaz mint a 60perces mérés, csak a mérés eredményeit elmagyarázom és a gyakorlatba is átültethető konkrét edzésmódszereket és frissítési javaslatokat teszek.

A tesztek elvégzéséhez és kiértékeléséhez a Winspiro Light, MiniSpir Light, Polar ProTrainer 5, Lactate Scout, Omron, AccuMeasure kaliper eszközöket és egyedi fejlesztésű szoftvereket használunk. A laktátküszöb meghatározásához a Dickhuth módszert alkalmazzuk.
Ár: 25 990 Ft